NEBEZPEČNÝ TOVAR, KTORÉMU SA V POTRAVINÁCH RADŠEJ VYHNITE

Dnes je veľmi uponáhľaný svet. Ľudia žijú veľmi rýchlo a tak sa aj stravujú. Nakúpia všetko možné, bez toho aby sledovali, či sú tovary zdravé a prospešné pre zdravie. Tuk zvyšuje riziko vzniku chorôb ako cukrovka, či ochorenie srdca.
žena s nadváhou

Je dôležité znížiť príjem potravín, ktoré sú pre nás tie najnebezpečnejšie:
1. Potraviny, ktoré obsahujú trans-tuky – mnohí výrobcovia pridávajú do potravín prísady, aby viac výrobok chutil. Tieto prísady sú veľmi škodlivé a spôsobujú hypertenziu. Potraviny, ktorým by sme sa určite mali vyhýbať sú balené, alebo spracované potraviny ako šišky, pizza.
2. Jednoduché sacharidy – hovoríme o sladkých potravinách, ktoré nám rýchlo zvyšujú hladinu cukru v krvi a zároveň rýchlo ukladajú tuk. Sladké potraviny v nás neustále vytvárajú pocit hladu, ktorý vedie k prejedaniu a následne k obezite. Ak chceme schudnúť je nevyhnutné vyhnúť sa potravinám, ktoré sú bez živín ako čokoláda, chipsy, cukríky a podobne. Ak máte chuť na sladké radšej si dajte ovocie, ktoré má oveľa viac vitamínov.
3. Rýchle občerstvenie – dnešný svet je veľmi vynaliezavý a ponúka zaneprázdneným ľudom množstvo rýchleho občerstvenia. Pre žalúdok je to hotová pohroma. Väčšina takýchto potravín obsahuje veľa trans – tukov a veľa kalórií. Hranolky, hamburgery nie je tá správna voľba.
4. Smotanový tovar – bohaté krémové a smotanové výrobky na nás v obchodoch pozerajú zo všetkých strán. Tovar, ktorý obsahuje vysoké množstvo smotany ako napríklad zmrzlina, šalátové dressingy, majonézy obsahujú vysoké úrovne kalórií.
metr u hamburgeru

To, ako sa stravujeme, je bezpochyby primárnym faktorom vývoja nárastu civilizačných chorôb a epidémie cukrovky. Človek jednoducho nebol stvorený tak, aby prijímal tak veľké množstvá cukru, kukuričný sirup s vysokým obsahom fruktózy, chleba, zemiakov alebo výrobkov z pasterizovaného mlieka. Sacharidy nám škodia, teda s výnimkou zdravých sacharidov zo zeleniny a primeraného príjmu sacharidov z ovocia.
hranolky s kečupem

Nezabúdajte, že prevencia je vždy lepšia ako liečba. Už poznáte, ktoré potraviny vám výrazne škodia a môžete sa im vyhnúť. J